RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

У DeepState спростували заяву РФ про контроль населених пунктів під Курськом

Російська влада суттєво зменшила чисельність міст та сіл, над якими втратила контроль під час прориву українських військових у Курській області. Йдеться не про 28, а про 44 населених пункти.

Про це йдеться у повідомленні проєкту DeepState у Telegram-каналі.

Аналітики повідомили, що прорив Сил оборони України у Курській області охопив 44 населених пункти. Тоді як виконувач обов'язків губернатора Олександр Смірнов заявив про 28. Окрім того, статус десяти населених пунктів поки що не визначений. Так, станом на 12 серпня є села, в яких помітили бійців ЗСУ, але вони ще не звільнені.

Як зауважують у DeepState, примітно те, що фактично ніхто не може перелічити втрачені РФ села та міста.

"За нашими підрахунками, орієнтовно 44 населених пункти вдалося звільнити і ще в 10 статус невідомий. Оцінка вкрай консервативна. Зараз майже ніхто не знає реального числа, але є села, біля яких була світлина наших бійців, але контроль був не наш. Тому оцінка й консервативна. Російська влада суттєво зменшила чисельність міст та сіл, над якими втратила контроль під час прориву українських військових у Курській області", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 12 серпня президент України Володимир Зеленський підтвердив, що Сили оборони України проводять операцію в Курській області Росії, про яку стало відомо 6 серпня.