RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

Бажав смерті голові Міненерго: СБУ оприлюднила таємний аудіозапис Хейла

У Службі безпеки України оприлюднили аудіозапис розмови фігурантів кримінальної справи про корупційну схему на 500 тисяч доларів. Одним із підозрюваних є колишній заступник голови Міністерства енергетики Олександр Хейло.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

На аудіозаписі розмови ексчиновник Міненерго обговорює деталі отримання неправомірної вигоди, механізм передачі та розподіл між спільниками. Зокрема, у розмові пролунало бажання, щоб у відрядженні у Харкові хто-небудь "підірвав" міністра енергетики Германа Галущенка.

"Міністр сьогодні їде до Харкова. Може, там його десь підірвуть? Він до Харкова їде, потім це падло повертається, а потім їде до Одеси", - йдеться у записі.

Нагадаємо, 12 серпня українські силовики затримали за підозрою у хабарництві на пів мільйона доларів заступника міністра енергетики Олександра Хейла. За інформацією СБУ, у викритті чиновника посприяв чинний голова Міненерго.

Хейла звільнили того ж дня.

В обмін на хабар у 500 тис. доларів чиновник пообіцяв керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну безперешкодно передати у користування гірничо-видобувне обладнання із шахт прифронтового району Донецької області.

Також писали, що Вищий антикорупційний суд відправив до СІЗО ексзаступника голови Міністерства енергетики Хейла. Водночас, надав право вийти на волю за умови внесення 25 млн гривень застави.