RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

В МАГАТЕ не змогли визначити причину пожежі на Запорізькій АЕС

Команда експертів МАГАТЕ відвідала Запорізьку АЕС для оцінки наслідків пожежі, проте вони не змогли зробити остаточних висновків на основі отриманих даних і спостережень.

Про це йдеться у повідомленні МАГАТЕ.

"Сьогодні вранці на вимогу негайно оцінити наслідки пожежі Місія підтримки та допомоги МАГАТЕ в Запоріжжі відвідала територію градирні. За словами генерального директора Рафаеля Маріано Гроссі, на основі спостережень команда оцінила, що малоймовірно, що першоджерело пожежі виникло біля основи градирні", - зазначається у повідомленні.

В той же час експерти зазначили, що під час обходу залишків ні шин, ні дронів не було помічено. Команда підтвердила, що не було значних ознак пошкодження уламків, попелу чи сажі, розташованих біля основи градирні.

В МАГАТЕ зазначають, що ядерна безпека станції не постраждала, оскільки градирні наразі не працюють.

Повідомляється, що команда експертів продовжить свій загальний аналіз після додаткового огляду та доступу до рівня розподілу водяного сопла та басейну холодної води.

Нагадаємо, вранці 12 серпня голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що пожежа на території Запорізької АЕС припинилася.