RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

"Історичний момент": українська кореспондентка зробила репортаж з російської Суджі

Українській знімальній групі вдалося потрапити у Курську область та зняти перший репортаж з території РФ - з міста Суджа.

Трансляцію журналістки Наталії Нагорної та команди ТСН опубліковано на YouTube.

"Я досі не можу впоратися з власними емоціями, але можу сказати, що такого великого числа вибухів авіабомб, як сьогодні, я, мабуть, ще не чула. Це територія, де росіяни постійно скидають бомби. Ми бачили знищені колони техніки, а місцеві жителі називають ці населені пункти покинутими, хоча сьогодні українські оборонці привезли їм гуманітарну допомогу", - розповіла кореспондентка.

Журналістка показала в ефірі російський триколор, який українські оборонці зняли в Суджі з адміністративної будівлі. Цей прапор скоро відправиться до музею російсько-української війни. Також в ефірі показали момент скидання прапора.

"Що стосується самого населеного пункту, то я бачу велику різницю порівняно з іншими містами, які були атаковані росіянами. Суджа серйозно пошкоджена, в основному від авіабомб, які скидають росіяни. Але в місті є люди, які сховалися в підвалах, і зараз українські оборонці піклуються про них. Сьогодні ми привезли гуманітарну допомогу, включаючи їжу та воду, для людей, які тиждень сидять в підвалах через неможливість вийти через авіабомби.

Люди, яких ми зустріли, розповіли, що їх не попередили про евакуацію, і їм залишилося критично мало їжі. Гуманітарна допомога, яку ми привезли, суттєво поліпшила ситуацію", - розповіла Нагорна.

Українські оборонці забезпечили людей водою, продуктами харчування, консервами, печивом та сухофруктами. Люди в підвалах висловлюють вдячність і кажуть, що з радістю отримали допомогу, адже раніше не мали жодної інформації чи ресурсів.

Тим часом командир кадировців Апті Алаудінов заявив, що ЗСУ не контролюють Суджу і в місті щодня ведуться бої. За його словами, основні сили ЗСУ в Курській області нібито зупинені, а більшість особового складу знищено.

Раніше у мережі з’явилися супутникові знімки пошкодженої газовимірювальної станції "Суджа", через яку йде газ до ЄС.