RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

На початку боїв під Курськом росіяни переплутали українців зі своїми, - Bild

У перший день наступу, 6 серпня, Сил оборони у Курській області РФ російські військові переплутали українців зі своїми.

Про це повідомляє Bild, посилаючись на інтерв'ю з офіцером ЗСУ.

Він розповів, що Збройні сили стрімко просувалися вперед, що російські військові думали, що це переміщуються їхні сили.

У зв'язку з цим вже першого дня вдалося зайняти другу лінію оборони росіян. Загалом вони мали дві лінії оборони, які в основному були укомплектовані строковиками та прикордонниками.

І тільки після цього туди під'їхали дві російські військові вантажівки.

"Близько 100 російських солдатів вийшли з вантажівок і рушили у бік нашої позиції. Вони не знали, що їхня друга лінія - це вже наша перша. Коли вони підійшли приблизно на 60 метрів, наші солдати відкрили вогонь", - повідомив військовий.

Згодом у сутінках до українських бійців під'їхав російський танк з повернутим назад дулом, не здогадуючись про небезпеку. Танк не був готовий до бою.

Очевидно, російські танкісти теж не були в курсі, що територія вже під контролем ЗСУ. Танк поїхав у бік лісу, де українці копали окопи.

Військовий розповів, що російський танкіст вийшов і запитав, де йому краще припаркуватися. На що українці відповіли: "Виходьте, ви вже припаркувалися".

"Так ми захопили танк!" - розповів український офіцер.

Видання пише, що українці планували першого дня прорвати першу лінію, а наступного дня атакувати далі, однак на подив самим - це вдалося зробити в один день. Відтоді серед російських солдатів "панує повний хаос".

Нагадаємо, 13 серпня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що українським військовим у рамках операції на території Курської області РФ вдалося встановити контроль вже над 74 населеними пунктами.