RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Відстрочку від мобілізації може отримати ще одна категорія українців

Ще одна категорія військовозобов'язаних українців може отримати відстрочку від мобілізації. Відповідний проєкт закону мають розглянути на одному з найближчих засідань Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Про це на Facebook написав народний депутат, член Комітету Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Вадим Івченко.

Він повідомив, що на одному з найближчих засідань Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглядатиме законопроєкт №11391, яким передбачається відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації для військовозобов’язаних, чиї близькі родичі, зокрема рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра, загинули або зникли безвісти під час участі у бойових діях.

Івченко наголошує, що йому часто пишуть з приводу цієї норми: "Адже в минулому законопроекті було прибрано термін (неповнорідний) брат/сестра). І це є надзвичайно несправедливим".

"Тому вважаю цей законопроект необхідним і обов’язково буду підтримувати!", – підсумовує він.

Раніше "Апостроф" також писав, що військовозобов'язаним українцям вже почали поштою надсилати повістки на оновлення військово-облікових даних. Зокрема, цей процес стартував на Волині.