RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Бої під Курськом: Сирський розповів про просування ЗСУ та нових полонених

Станом на п'ятницю, 16 серпня, наступальне угруповання Збройних сил України надалі просувається углиб території Курської області РФ.

Про це заявив у доповіді головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський на засіданні Ставки верховного головнокомандувача, передає Офіс президента.

За словами головкома ЗСУ, на деяких напрямках українським силам вдалося просунутися від одного до трьох кілометрів. Бойові завдання виконуються згідно з поставленим планом.

Також він розповів про очікуване поповнення обмінного фонду, де тривають активні бої. Йдеться про район населеного пункту Мала Локня.

"Продовжуємо поповнювати (обмінний фонд, - Ред.). Наразі бої йдуть у районі Малої Локні, сподіваюся, там буде взято багато полонених", – повідомив головнокомандувач ЗСУ.

Окрім того, додав, що очільник новоствореної військової комендатури Едуард Москальов вже почав виконувати покладені на нього обов'язки.

Нагадаємо, раніше головком ЗСУ повідомляв, що ситуація на сході та півдні України залишається складною, але контрольованою, а ЗСУ надалі просуваються в Курській області РФ.

Водночас, президент Володимир Зеленський, коментуючи операцію ЗСУ на території Росії, зауважив, що Україна таким чином захищає себе та життя своїх людей у прикордонних громадах.

Також ми писали, що українські воїни, які беруть участь у Курській операції, будуть отримувати всі виплати та преференції, які передбачені для передової.