RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Суспільство

Новини

17 вересня

Всі новини

Прикриваються іменем ОВА: на Харківщині шахраї розсилають листи з "наполегливою вимогою" фінансової допомоги

Шахраї на Харківщині розсилають фейкові листи, прикриваючись іменем голови ОВА. В листі "наполегливо вимагають" долучитись до благодійної допомоги за конкретними реквізитами.

Попередження про шахрайські листи залишили в Телеграм-каналі Харківської ОВА.

У дописі зауважують:

"На Харківщині шахраї розсилають фейкові повідомлення від імені начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова. Шахраї розсилають листи від імені Олега Синєгубова, звертаються про фінансову допомогу для українських захисників".

"Це спроби зловмисників маніпулювати темою підтримки наших воїнів", – коментують ситуацію в ОВА.

У тексті одного з листів згадують:

"... Харківська обласна державна адміністрація в особі голови державної адміністрації - начальника обласної військової адміністрації Синєгубова Олега Васильовича, …звертається до вас з наполегливою вимогою здійснити дії щодо прийняття участі у програмі надання благодійної грошової допомоги Збройним Силам України".

Натомість пропонують отримати податкові пільги, "... а саме, зменшити податок на прибуток пропорційно внесеної благодійної суми…".

В адміністрації зауважили, що останнім часом шахраї почали використовувати підроблені електронні пошти, фейкові номери телефонів та інші засоби обману. Тож попросили громадян бути уважнішими:

"Будьте надзвичайно уважні та ретельно перевіряйте інформацію, щоб не потрапити на маніпуляції шахраїв. Якщо вам надіслали повідомлення подібного змісту - негайно звертайтеся до правоохоронців".