RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

РФ знищила єдину в Україні "зелену школу": під обстріл потрапили люди

У п'ятницю, 16 серпня, російські окупанти під час обстрілу Херсонської області знищили єдину в країні "зелену школу", збудовану за фінансової підтримки Фінляндії.

Про це розповів керівник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко у Facebook.

Він зазначив, що йдеться про навчальний заклад, створений на базі школи №21, в Антонівці.

"Сьогодні російські окупанти добили першу в Україні і єдину на Херсонщині "зелену школу", яка була створена на базі школи №21 в Антонівці. Рашисти атакували унікальну школу двічі за пів дня, завдавши непоправної шкоди", - написав він.

За його словами, збудувати освітній заклад допоміг уряд Фінляндії. Школа прийняла своїх перших дві сотні учнів у 2016 році, що було унікальною подією для всієї країни. “Зелену школу” було створено за європейськими принципами енергозбереження. Там була система очищення повітря – рекуперації, яка встановлена на стелі, а всередині – жодних труб та батарей. Теплопостачання відбувалося за рахунок сонячних батарей, встановлених на даху.

"На відео - якою була і який вигляд має зараз унікальна “зелена школа” в Антонівці після низки терористичних атак російських окупантів", - повідомив посадовець, додавши відеокадри.


Також під обстріл потрапили рятувальники, які прибули гасити пожежу в унікальній "зеленій школі" після попереднього удару. Пошкоджено службовий автомобіль.

Внаслідок другої ворожої атаки школа згоріла вщент.

Нагадаємо, раніше у Херсонській області оголосили евакуацію населення на деокупованій території.