RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

ГУР здійснило кібератаку на підприємство з розробки ядерної зброї РФ

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України та хакерська група "ВО Team" зупинили роботу підприємства з розробки ядерної зброї Росії. Отримана інформація дозволить встановити механізми обходу західних санкцій та осіб, причетних до цього.

Про це повідомляє пресслужба розвідки у Telegram.

Як зазначили в ГУР, у результаті успішної атаки на компанію "Вега", що є єдиним провайдером у Снєжинську Чєлябінської області, вдалося вивести з ладу його 1173 комутатори та десять серверів. Інформацію, яка містилась на серверах "Веги", ліквідовано.

Позбавлені інтернету та послуг звʼязку вже близько тижня низка стратегічних підприємств у місті. Зокрема, Всеросійський науково-дослідний інститут технічної фізики.

"Це російське підприємство-розробник ядерних боєприпасів, яке було підключене лише до провайдера "Вега", - повідомили у пресслужбі.

Завдяки кібератаці отримали персональні дані працівників та масу іншої документації підсанкційного заводу. Це дасть змогу встановити, яким чином відбувався обхід запроваджених санкцій.

"Наслідком кібероперації також стала загроза зриву держоборонзамовлення агресора, про що свідчать коментарі у місцевих пабліках снєжинска. Кіберполювання на росії триває!", - додали в ГУР.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українська розвідка довідалася про кількість гіперзвукових аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал", які наразі є у розпорядженні росармії.