RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

20 вересня

Всі новини

МВС України знайшло діда під Курськом, через якого Z-пропаганда влаштувала істерику

Міністерство внутрішніх справ України, верифікувавши інформацію, знайшло дідуся, через якого російська пропаганда здійняла галас.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації у Facebook.

Там зазначили, що нещодавно росіяни активно поширювали відео, на якому нібито українські військові у касках з нацистською символікою принижують літнього чоловіка в зоні проведення операції у Курській області. У ЗМІ вже встигли "поховати" чоловіка, звинувативши українців у вбивстві.

В РФ навіть відкрили кримінальне провадження за цим фактом.

Однак, завдяки МВС дідуся знайшли, він живий і з ним все добре. До всього - він є громадянином України.

"Центр протидії дезінформації повідомляє, що чоловіка, над яким буцімто знущалися "українські військові", розшукали. Він знаходиться у своєму будинку, живий та неушкоджений. До того ж, встановили, що цей чоловік є громадянином України", - йдеться у повідомленні.


У ЦПД наголосили, що російська пропаганда вкотре цинічно використала цивільних людей для розповсюдження спотвореної інформації та посилення маніпуляцій.

"Закликаємо довіряти лише перевіреним джерелам інформації та не піддаватися на маніпуляції ворога", - додали в Центрі.

Нагадаємо, раніше у Центрі протидії дезінформації відреагували на розповсюджувану у російських ЗМІ інформацію про нібито "знущання" воїнів ЗСУ над дідом під Курськом, опублікувавши відео реальної розмови.