RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Чому Z-блогерів так збісило знесення пам’ятника Леніну в Суджі — продюсер назвав причину

Російських z-патріотів дуже сильно розізлило знесення пам'ятника Леніну у Суджі, бо це покажуть усі західні телеканали як переконливий доказ українського контролю над містом.

Таку думку висловив у Instagram режисер та продюсер Олександр Роднянський.

"Українські військові знесли пам'ятник, що стояв на центральній площі… Володимиру Іллічу Леніну. Ця подія засмутила z-патріотів навіть більше, ніж втрата міста. Що, погодьтеся, дивно. Крім більшовицької революції, кривавої Громадянської війни, дикого терору, ГУЛАГу, десятків мільйонів жертв режиму, розв'язаних ним воєн та безперервних репресій, саме Володимир Ленін, якщо вірити Путіну, "вигадав Україну". Так-так, Путін так і сказав, мовляв, країну, з якою зараз веде криваву війну російська армія, вигадав Ленін... Чому ж через знос пам'ятника Леніну так переживає російська пропаганда?", - пише режисер.

"Бо це та сама українська декомунізація, яку в Росії небезпідставно вважають політикою звільнення від російського минулого? Не лише. Є ще одна відповідь. Західна преса почала знімати репортажі на російських територіях, які зараз знаходяться під контролем ЗСУ. У тому числі й у Суджі. І знесений пам'ятник, звісно, покажуть усі західні телеканали як переконливий доказ українського контролю над містом.

І не лише західні. Ці репортажі побачать і в Китаї, і в Індії, і в багатьох країнах "глобального Півдня".

І ось це публічне приниження і викликає у пропагандистів таку лють, що вони вже закликають вбивати іноземних журналістів, які перетинають російський кордон", - зазначив Роднянський.

Як повідомляв "Апостроф", колишній голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В’ятрович схвально висловився про знесення пам'ятника.