RU  UA

Штурмів менше не стає: військовослужбовець розповів про ситуацію на найгарячішому напрямку фронту

Попри розгортання наступу Сил оборони в Курській області на Донецькому напрямку фронту в Україні, який вже тривалий час є найгарячішим, не фіксують зниження динаміки наступу ворога - кількість атак і штурмів не зменшується.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів військовослужбовець Євген Івлєв.

За словами військовослужбовця, ситуація на Донецькому напрямку може змінюватися по декілька разів в день.

"Ворожа активність не спадає, ворог, як і раніше, продовжує штурми на Торецькому напрямку, в районі Сухої Балки і Пантелеймонівки. Ми намагаємося стримувати ці штурми усіма доступними нам засобами. Та попри те, що ми щодня за допомогою fpv-дронів спалюємо по кілька одиниць їхньої техніки, знищуємо їхній особовий склад, залітаючи в посадки, менше окупантів, на жаль, не стає. Ба більше, у ворога стало більше дронів, які постійно висять в небі над шляхами, де йде постачання наших підрозділів", - розповів Івлєв.

Також Івлєв розповів, чи вплинуло відкриття курського фронту на ситуацію на Донеччині.

"Ми не бачимо жодних факторів, які могли б означати, що ворог відтягує з нашого напрямку особовий склад чи техніку. На рівні розмов між побратимами я чув, що ворог перекидає свої підрозділи з Запорізького напрямку. Попри складну ситуацію на нашому напрямку, я точно скажу, що дії Сил оборони на Курщині підняли бойовий дух нашим бійцям. У нас з'явилося сподівання, що командування на цьому напрямку знає, що робить, тому розчарування в нас у цьому не буде", - додав Івлєв.

Нагадаємо, станом на 19 серпня втрати російської армії за час повномасштабної війни в Україні вже перевищили цифру в 600 тисяч ліквідованих окупантів.

В WSJ порахували, що Росія перекинула в Курську область з України близько п'яти тисяч військових.