RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Суспільство

Новини

17 вересня

Всі новини

На нафтобазі під Ростовом "злетіла у повітря" ще одна цистерна

На нафтобазі Росрезерву у Пролетарську Ростовської області, де пожежа після дронової атаки триває третій день поспіль, вибухнула ще одна цистерна.

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на російські пабліки.

Вогонь, який спалахнув 18 серпня, продовжує поширюватися територією бази, охоплюючи нові цистерни з паливом. Повідомляється, що палаючих цистерн вже налічується щонайменше 22-і.

Там позмінно працюють 600 рятувальників, намагаючись не дати вогню поширюватися далі. Також задіяли два пожежні потяги та літак МНС.

Зазначається, що температура всередині епіцентру займання перевищує одну тисячу градусів. Там плавиться сталь, безсиле захисне екіпірування. Видимість - нульова, тому пожежникам доводиться працювати фактично навпомацки.

Всі спроби просунутися вглиб нафтобази, щоб залити гарячі резервуари спеціальним складом, тривалий час були марні.

"Наразі на місці події розгорнуто пункти тимчасового розміщення для рятувальників, а також польові кухні. Найімовірніше, на боротьбу з пожежею може піти ще кілька днів. Поки спалах локалізувати не вдалося, на даний момент площа пожежі становить близько 10000 квадратних метрів. На місці пожежі йде постійна проливка між цистернами, щоб не допустити детонації", - йдеться у повідомленні.

Жителі Пролетарська скаржаться у пабліках, що місто засипає "дивним пластиковим попелом".

Як повідомляв раніше "Апостроф", нафтобазу у Ростовській області РФ уразило ГУР. Для атаки було використано безпілотники українського виробництва. Нафтобаза працювала на російський військово-промисловий комплекс та забезпечувала діяльність російських військ.