RU  UA

Росіяни перейшли до нової тактики ракетних атак: експерт пояснив, до чого готуватися

Росія накопичила велику кількість крилатих ракет і може задіяти бомбардувальники Ту-160 і Ту-16 про проведення масованих ракетних атак по території України.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів авіаційний експерт Костянтин Криволап.

За його словами, в повітряних атаках ворога зараз відстежується чітке розмежування.

"Росіяни більш контрастно розподілили виконання військових задач. Коли вони намагаються щось уразити, то застосовують купу дронів, які літають і відволікають ППО, а потім по тому ж місцю завдається удар досить точною зброєю.

Зовсім інша задача - це терор і психологічний тиск, виснаження людей, як, наприклад, атака по Києву цієї ночі, яка почалася опівночі, а о 5-ій ранку була ракетна загроза, тобто, людям просто не давали спати. Також ми вже знаємо, що були ураження по області та в інших місцях - це постійний тиск на психіку", - пояснив експерт.

Також експерт розповів про ракети, якими Росія несе терор українцям.

"Ці завдання росіяни намагаються виконувати найдешевшими засобами, на кшталт, північнорейської ракети KN-23 - це ракета, яка вирішує виключно терористичні завдання через низьку точність у 150-400 м", - пояснив Криволап.

За прогнозом експерта, росіяни можуть готувати масований удар по Україні.

"Відомо, що росіяни накопичили велику кількість крилатих ракет Х-101, постійно перелітають стратегічні бомбардувальники Ту-95. Цих літаків росіянам вже не вистачає - наприкінці грудня 2023 року вони задіювали до 20 Ту-95 в атаці, потім ця кількість впала до 14-16 літаків за атаку, а зараз у росіян є 16-17 цих бомбардувальників і вони додають ще Ту-160 і Ту-16, які раніше не використовувалися в таких атаках", - зауважив Криволап.

Нагадаємо, у ніч на 20 серпня ворог завдав удару по Тернополю, внаслідок чого на промисловому об'єкті виникла пожежа.

Також в ніч на 20 серпня росіяни атакували Київ.