RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

П’ять суддів з Криму засудили за державну зраду України

В Україні ще п'ятеро окупаційних кримських суддів заочно засудили за державну зраду, призначивши покарання у вигляді ув'язнення від 12 до 14 років.

Про нові вироки інформує пресслужба Прокуратури Автономної Республіки Крим та м. Севастополя у Telegram.

Там розповіли, що після захоплення півострова російськими окупантами засуджені, зрадивши присязі на вірність народу України, перейшли на службу до Росії. Встановлено, що двоє стали "суддями" окупаційного Верховного суду Республіки Крим, двоє - "Феодосійського" та "Євпаторійського міських судів". Ще один суддя очолив "Чорноморський райсуд Республіки Крим".

У прокуратурі наголосили, що такими діями та рішеннями вони забезпечили діяльність окупаційної судової влади у Криму, надававши допомогу представникам іноземної держави у здійсненні підривної роботи проти України.

"За вчинення державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України) їм призначені покарання у виді позбавлення волі на строк від 12 до 14 років", - йдеться у повідомленні.

Раніше "Апостроф" писав, що суддя Генічеського райсуду Херсонської області, яка після окупації перейшла на бік росіян, продовжувала отримувати з українського бюджету заробітну плату. У підсумку їй нарахували близько 1,4 млн гривень.