RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

22 вересня

21 вересня

Всі новини

В Одесі представник ТЦК та СП заробив на ухилянтах мінімум $1 млн

Представник Приморського РТЦК та СП Одеси вигадав схему заробітку на чоловіках, охочих уникнути мобілізації. За цей час встиг заробити щонайменше $1 млн.

Про це повідомляється в Державному бюро розслідувань.

Працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно посадовця, який і організував масштабний механізм заробітку. Зауважують, що протиправна схема в Одеському центрі комплектування діяла з липня 2023 року. Начальник відділу несанкціоновано почав втручатися в роботу електронної бази реєстру військовозобов'язаних «Оберіг».

Загалом встиг "відкоригувати" дані щодо 138 військовозобов’язаних, фіктивно зробивши їх непридатними для військової служби. "Послуга" у фігуранта коштувала від 4,5 до 7 тис. доларів США.

"ДБР встановило усіх осіб, які встигли скористались схемою. Частина з них встигла виїхати за кордон. При проведенні спільних заходів ДБР зі співробітниками РТЦК та СП, ухилянти, які залишились на території України були доставлені до центру комплектування для оновлення даних", – пишуть в ДБР.

Наразі обвинувальний акт направлено до суду. Посадовець обвинувачується в несанкціонованому втручанні в роботу інформаційно-комунікаційних систем (ч. 3 ст. 362 КК України), що передбачає до 6 років позбавлення волі.