RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

У Раді пояснили, чи поширюється закон про легалізацію трофейної зброї на Курську операцію

Підтриманий депутатами 20 серпня законопроект № 9538 легалізацію трофейної зброї поширюється і на військових, задіяних у Курській операції.

Про це “Апострофу” розповів голова підкомітету з держбезпеки, оборони та оборонних інновацій Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

"Воно поширюється на будь-яку трофейну зброю громадян України, тобто питання не де, а хто. Якщо громадянин України отримав трофейну зброю на Курщині і він з нею зараз перебуває на території України, він має ті ж можливості, що й інші громадяни України в легалізації", - зазначив нардеп.

Він додав, що законодавство стосується всіх громадян України: "Тобто якщо навіть військовослужбовці отримали зброю, вони також можуть її легалізувати, зареєструвавши".

Як відомо, за ухвалення в цілому законопроекту "Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України" щодо вдосконалення порядку отримання, декларування та поводження з вогнепальною зброєю” проголосував 291 нардеп. Він передбачає надання цивільним особам право задекларувати зброю та боєприпаси до неї.