RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

20 вересня

Всі новини

Закарпатський ТЦК відреагував на скандал навколо Хустського ТЦК

У Закарпатському обласному Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки спростували інформацію про нібито проведені обшуки в Хустському РТЦК та СП та у начальника Василя Зубатова, назвавши "відвертим наклепом".

Про це повідомляє пресслужба Закарпатського ОТЦК та СП у соцмережі Facebook.

"Інформація про нібито проведені обшуки в Хустському РТЦК та СП та у начальника Хустського РТЦК та СП Василя Зубатова є абсолютно неправдивою та безпідставною. Такі твердження не мають під собою жодних доказів і є відвертим наклепом", - йдеться у повідомленні.

Там пояснили, що слідчі дії стосуються виключно діяльності Військово-лікарської комісії (ВЛК) і відбуваються в рамках перевірки "певних порушень у сфері медоглядів".

У пресслужбі зауважили, що ВЛК не є частиною Терцентру і складається із цивільних лікарів. У зв'язку з цим підрозділи, підпорядковані ТЦК, не мають жодного відношення до обшуків.

"...закликаємо всі інформаційні ресурси бути відповідальними у своїх публікаціях і перевіряти факти перед тим, як поширювати їх серед громадськості", - додали представники Закарпатського ОТЦК.

Про масові обшуки СБУ у Хустському ТЦК та воєнкома Василя Зубатова раніше написав журналіст Віталій Глагола, посилаючись на поінформовані джерела.

"Одночасно відбувається понад 20 обшуків СБУ в працівників ТЦК та лікарнях, де проводять ВЛК. Також правоохоронці працюють щодо медиків обласного МСЕКу (Медико-соціальна експертна комісія) через підозру в отриманні хабарів задля "списання" військовозобовʼязаних", - уточнив він.

Також повідомив, що за інформацією джерела, у керівника ВЛК в Хусті Медвідя знайшли гроші з неправомірної вигоди.

"Самі обшуки відбувались в приміщенні воєнкомату, але як повідомляють - основною ціллю була військово-лікарська комісія, яка складається з місцевих цивільних медиків із розміщена в приміщенні Хустського ТЦК. Кабінет воєнкома правоохоронці оглядали, але щодо нього самого жодних слідчих дій не проводили", - написав він.

Причиною слідчих дій щодо представників ВЛК та обласного МСЕК стала справа зі "списанням військовозобовʼязаних" за станом здоровʼя для безперешкодного виїзду за кордон.

"Десь в ЗМІ прозвучало про незаконне утримання людей в підвалі ТЦК. Але там пояснили, що в підвалі розміщено роту охорони воєнкомату і там розміщено тільки цю роту охорони", - додав журналіст.

Нагадаємо, раніше ми писали про скандал на Закарпатті, через те, що в ТЦК та СП помер військовозобов'язаний, визнаний придатним до служби.