RU  UA  EN

Четвер, 12 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

12 вересня

Всі новини

Просунулися на 2 кв. км: 3 бригада заявила про повернення територій на Харківщині

Бійці Третьої штурмової бригади внаслідок контратакувальних дій взяли під контроль батальйонний район оборони російських окупантів, ворожі взводні, ротні опорні пункти та просунулася углиб фронту на майже два кілометри у Харківській області.

Про це йдеться у повідомленні 3 ОШБр у Telegram.

"Третя штурмова наступає на Харківщині, повертаємо території! Головна задача операції була збити наступальний потенціал 20 армії рф. На дану хвилину цю задачу виконано", - йдеться у повідомленні.

У бригаді зазначають, що співвідношення сил на полі бою: 2,5 до 1 на користь ворога, а також він мав сили підтримки.

За чотири дні у живій силі ворог втратив три сотні особового складу. Було розбито та уражено значну кількість техніки й озброєння.

Там зауважують, що унікальність операції полягала в тому, що бійці наступали на ворога, який переважав у силі, однак його вдалося здолати. Успіх залежав від детального планування, нестандартних рішень, злагодженої роботи артилерії, протиповітряної борони і розвідки.

"Але героями поля бою були танкісти, сапери, розвідники і в першу чергу - штурмовики", - повідомили в 3 ОШБр.

Завдяки штурмовим діям відвели удар ворога з напрямку Макіївки та зняли напругу з інших критичних ділянок фронту у смугах сусідніх бригад.

"Зараз окупанти посилюють застосування авіації, РСЗВ і далекобійної арти. Противник намагається повернути втрачене. Але Третя штурмова тримає рубежі!", - додали бійці.

Нагадаємо, раніше в 3 ОШБр повідомляли про "хороші новини" на Харківському напрямку.