RU  UA

Удар по аеродрому "Маринівка": експерт розповів про наслідки для росіян

У ніч на 22 серпня дрони атакували військовий аеродром "Маринівка", що розташований в 20 км від міста у селищі Октябрський Волгоградської області РФ.

Про масштаби атаки і її можливі наслідки розповів експерт з авіації Анатолій Храпчинський в ефірі "Апостроф TV".

"Аеродром "Маринівка" входить до переліку аеродромів, які Росія експлуатує для завдання ударів авіабомбами по території України, тому влучання по складах зі зброєю буде мати суттєві результати. Після попередніх ударів і знищення складів ми вже бачимо зменшення ударів керованими авіабомбами, в цілому можна вже говорити про знищення третини запасів КАБів на російських аеродромах. Також варто нагадати, що окрім складів зі зброєю Сили оборони постійно завдають ударів і по тих місцях, де перебувають російські літаки, тому продовження буде, бо ми вибиваємо російську авіацію", - розповів експерт.

Також експерт проаналізував можливі запаси озброєння на російських складах для здійснення ракетних атак.

"Україна постійно скорочує запаси російського озброєння на складах, але ще є "Арсенал -53", де Росія безпосредньо вироготовляє ці КАБи ( "53 Арсенал" у селищі Юганец Нижньогородської області РФ - "Апостроф"). Якщо говорити про захист Росією цих стратегічних підприємств, то я б нагадав прольот нашого безпілотника в Мурманську область до аеродрому "Оленья". Ця атака показала, що один з найбільших російських аеродромів, де базуються стратегічна авіація, що може нести ядерний заряд, не захищений засобами ППО. Як ми бачили, росіяни намагалися збити наш БПЛА зі стрілецької зброї.

Можна говорити про те, що в Росії дуже велика проблема із засобами ППО: велика їх кількість вже знищена - лише в Криму знищено близько 4 дивізіонів С-400, а решта переміщена до окупованої території України і лінії фронту. Тому зараз ми маємо дуже гарну оперативну можливість працювати по тих складах, де зібрано озброєння для ударів по Україні, а з часом ми побачимо значну втрату цього ресурсу для РФ", - резюмував Храпчинський.

Нагадаємо, на аеродромі "Маринівка" дислоковані літаки Су-24МР 2-ї окремої розвідувальної авіаційної ескадрильї РФ.

Як стало відомо "Апострофу" з власних джерел, удар по військовому аеродрому "Маринівка" завдано відповідними підрозділами Служби безпеки України спільно із Силами спеціальних операцій, там уражено склади з КАБами та паливом.