RU  UA  EN

Пʼятниця, 13 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

12 вересня

Всі новини

Мобілізація: в Україні затвердили нові форми повісток

В уряді затвердили нові форми повісток військовозобов'язаним. Повістку можуть сформувати на бланку із гербовою печаткою або через Єдиний державний реєстр призовників.

Про це йдеться в ухваленій постанові від 16 серпня 2024 р. № 951.

Повістки можуть видаватися на бланку із гербовою печаткою або формуватися за допомогою Єдиного державного реєстру призовників. Проте обидва варіанти матимуть однакову юридичну силу.

В разі оформлення повістки на бланку керівник ТЦК, згідно з постановою, засвідчує її особистим підписом та скріплює гербовою печаткою.

Якщо повістку формують за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, тоді керівник ТЦК має накласти на цю повістку електронний підпис у день її формування, а також вона має містити унікальний електронний ідентифікатор у вигляді QR-коду. Придатний для зчитування QR-код з відповідною інформацією повинна мати і паперова форма цієї повістки.

Сформовані за допомогою ЄДРПВР повістки можуть вручатись наступним чином:

  • централізовано друкуватися і надсилатися військовозобов’язаним та резервістам засобами поштового зв’язку рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомленням про вручення;
  • друкуватися та вручатися військовозобов’язаним та резервістам під час оповіщення у роздрукованому вигляді.

"У разі коли резервіст або військовозобов’язаний уточнив свої облікові дані після завершення 60 днів, відведених законодавством на уточнення своїх облікових даних, повістка може надсилатися на адресу місця проживання, зазначену резервістом або військовозобов’язаним під час уточнення облікових даних", – зазначається у постанові.

Раніше "Апостроф" також повідомляв, що Кабмін вніс зміни до порядку мобілізації військовозобов'язаних, які доглядають або утримують хворих чи осіб з інвалідністю.