RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Військовий аналітик пояснив перевагу дрона-ракети «Паляниця»

Аналітики вбачають перевагу нового дрона-ракети «Паляниця» у його швидкості, за рахунок чого літальний апарат може ефективніше долати ворожу ППО.

Про це написав азербайджанський військовий експерт Агіл Рустамзаде в Telegram-каналі.

Він опублікував фото ймовірного українського дрона-крилатої ракети "Паляниця". Залишив такий коментар:

"Ймовірна фотографія українського дрона - крилатої ракети «Паляниця». У січні проходили її випробування. Такі системи озброєння складно запустити в серійне виробництво менш ніж за рік".

Також поділився відео з Telegram-каналу військового оглядача Романа Бочкали. Відео позиціонується, як випробування українського реактивного дрона-ракети.


Щодо цього Рустамзаде зауважив:

"Як я і припускав. Роман Бочкала оприлюднив відео випробувань українського реактивного дрона-ракети «Паляниця». Бойова частина до 50 кг. Дальність польоту навряд чи понад 500 км. Швидкість до 500 км/год".

Він оцінив, яку саме користь може принести Україні поточна розробка:

"Що це дасть Україні. В України були дрони з аналогічною БЧ. Перевага даного літального апарату в його швидкості. Завдяки якій він зможе ефективніше проривати ППО і буде менш вразливим від стрілецько-гарматного вогню".

Нагадаємо, "Апостроф" розповідав, як Україна вперше застосувала ракету-дрон "Паляниця". Внаслідок удару було уражено російських військових.