RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Суспільство

Новини

17 вересня

Всі новини

«Ющенка вкусив трутень»: письменник Кокотюха розкритикував експрезидента за слова про Путіна

Український письменник Андрій Кокотюха прокоментував слова експрезидента України Віктора Ющенка стосовно того, що західні гроші привели російського диктатора Володимира Путіна до шизофренії.

Про це Кокотюха написав на своїй персональній сторінці у Facebook.

Він відреагував на слова третього президента України Віктора Ющенка. Згадаємо, що Ющенко в інтерв’ю Еспресо до Дня Незалежності висловився, нібито російського диктатора володимира путіна "виховала західна політика":

"Якщо подумати і дати відповідь по совісті, Путіна, такого, як сьогодні знає світ, насправді виховала західна політика… Один мільярд на добу - це, звичайно, те, що привело Путіна до шизофренії, нерозсудливості, втрати останніх частин розуму. По суті на світ з’являється версія фашизму 21-го сторіччя. Це те, що відбулося на наших очах".

На цю тезу колишнього президента України Андрій Кокотюха написав:

"Тут Віктор Ющенко заявив: аби не західні гроші, Путін не став би шизофреніком. Ющенка вкусив трутень".

На його думку, це багатошарова заява. Вбачає у цих словах декілька сенсів: "Перше: Ющенко непрямо заявив - у Путіна був шанс стати людиною, полюбити Україну і світ, він міг стати хорошим русским, але тлетворное влияние Запада, игрушки идиотские…".

Крім того, Кокотюха вбачає в словах Ющенка тезу про те, що путін - хворий, натомість пояснює: "Друге: Ющенко впевнений, що Путін - хворий, а це далеко не так. Він абсолютно здоровий русский. Бо кожен русский - від народження Путін".

"Нарешті, Захід і Україні дає гроші. Отже, за Ющенком, розбещує Єрмака. Який зовсім не був таким, не хотів абсолютної влади і взагалі. Мені казали знаючі люди: Ющенко не п'є. Іноді це шкодить", - пише у дописі Кокотюха.

Нагадаємо, раніше український письменник Андрій Кокотюха писав, що термін в 9 місяців, який дали громадам УПЦ (МП) на те, щоб розірвати зв’язки з РПЦ, може породити "монстра".