RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Зеленський відреагував на російський удар по його рідному місту

Президент України Володимир Зеленський відреагував на чергову масовану комбіновану атаку Росії, зокрема по Кривому Рогу, його рідному місту. Обіцяє противникові відповідь на цей та всі інші удари.

Про це йдеться у повідомленні в Telegram-каналі президента.

Він поширив відео, яке опублікували в ДСНС України та написав:

"Триває рятувальна операція на місцях влучань і падінь уламків в областях України, які були цієї ночі під російською атакою. Усі служби залучені, відбувається розбір завалів".

Президент зауважує, що ворог застосував проти України велику кількість засобів повітряного ураження. Протиповітряна оборона відпрацювала результативно, проте в результаті російського удару є жертви серед населення:

"На жаль, незважаючи на результативну роботу нашої протиповітряної оборони, четверо людей загинули та 16 постраждали. Мої співчуття рідним і близьким загиблих. Всього ворог застосував проти мирного населення та інфраструктури понад 90 повітряних цілей: 81 «шахед», а також крилаті, балістичні та аеробалістичні ракети".

На черговий удар окупаційної армії по Україні Володимир Зеленський обіцяє росіянам відповідь:

"Обов’язково відповімо Росії на цей та всі інші удари. Не можна безкарно скоювати злочини проти людяності".

Як повідомляв раніше "Апостроф", в ніч на вівторок, 27 серпня, Росія вдарила по Україні 91 засобом повітряного нападу, серед яких зокрема були балістичні та крилаті ракети, аеробалістичні "Кинджали" та ударні безпілотники. Сили ППО знищили 5 крилатих ракет та 60 БпЛА.