RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Як зробити засіб для очищення духовки своїми руками

Позбутися запеченого жиру, бруду та нальоту на плиті - непросте завдання: хімічні засоби достатньо агресивні, а механічне тертя не завжди дає потрібний результат. Спробуйте очистити свою духовку за допомогою засобу, який можна приготувати вдома - його формула повністю натуральна, а сам він - дуже дієвий.

Про перевірений спосіб очищення духовки за допомогою натуральних засобів розповідає портал Bob Vila.

Цю абсолютно нетоксичну і недорогу пасту легко приготувати і вона дійсно працює. Все, що вам потрібно, це трохи попередньої обробки та правильна техніка нанесення. Перш ніж приготувати цей засіб для чищення духовки своїми руками, покладіть газети на підлогу навколо духовки, щоб ваша поверхня не забруднилася.

Що потрібно для приготування саморобного засобу для чищення духовки

  • Скляна миска
  • Харчова сода
  • Ефірна олія
  • Розпилювач
  • Білий оцет
  • Металевий шпатель
  • Газети
  • Серветка з мікрофібри
  • Губка
  • Ганчірка для посуду

1.Змішайте харчову соду та воду (за бажанням можете додати ефірну олію)

У скляній мисці змішайте 2 склянки харчової соди з 3/4 склянки води. Щоб отримати свіжий аромат, додайте від 8 до 16 крапель вашої улюбленої ефірної олії - це може бути лимон або ж лаванда, що особливо приємно для кухні. Перемішуйте масу ложкою, поки не утвориться густа, але здатна для розтікання паста, схожа по своїй консистенції на піщанисту глазур для торта.

2. Видаліть залишки їжі та попередньо обробіть компоненти духовки засобом

Переконайтеся, що піч вимкнена та повністю охолола, перш ніж наносити саморобний засіб для чищення духовки. Потім попередньо обробіть окремі компоненти духовки за допомогою шпателя, щоб бруд почав розчинятися - це полегшить його видалення.

Зніміть решітки та покладіть їх у раковину. Насипте на решітки стільки харчової соди, щоб утворився шар продукту, а потім збризніть їх оцтом з пульверизатора. Коли харчова сода перестане пінитися, наповніть раковину гарячою водою, щоб решітки залишилися у воді на ніч.

Уникаючи нагрівальних елементів, які зазвичай розташовані на даху та знизу духової камери, нанесіть саморобний засіб для чищення духовок на всі видимі внутрішні поверхні, включаючи задню стінку. Залиште цю пасту в духовці на 6-8 годин.

3. Очистіть скло духовки

Рівномірно розподіліть залишки пасти по поверхні віконного скла і залиште на 15 хвилин. Після цього протріть скло духової шафи вологою тканиною з мікрофібри, щоб видалити бруд. Залишки пасти з харчової соди змийте водою та витріть насухо.

4. Протріть внутрішні стінки частину духовки

Вологою губкою протріть поверхні духової камери, почавши з боків та задньої стінки духовки і уникаючи верхнього нагрівального елемента. Промийте поверхні чистою водою та повторюйте, доки не залишиться залишків пасти.

5. Поверніть на місце решітки духовки

Злийте воду з раковини та вимийте решітки духовки ганчіркою або ж старою зубною щіткою. Промийте та висушіть решітки і поставте їх на місце.

Раніше ми розповідали, як видалити старий жир з кухонних шаф.