RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Портников пояснив, як Кремль створює інформаційні бомби

Кремлю вигідна безконтрольна діяльність українських політиків у месенджері Telegram, оскільки він може створювати схожі нібито проукраїнські канали та ретранслювати через них пропагандистські наративи.

Про це повідомив журналіст Віталій Портников в інтерв'ю на Першому вірменському телеканалі з Рубеном Меграбяном.

Він зазначив, що українці, які перебувають у стресі, у пошуку заспокоєння можуть не розібратися наскільки те чи інше джерело інформації надійне, тому такі операції російських спецслужб є доволі ефективними.

"Уявіть собі українського громадянина, який перебуває у світі постійних бомбардувань, стресу, тривог, нерозуміння, що з країною буде найближчими місяцями та роками. Він має справу з такою інформаційною кашею: офіційні канали, канали людей, які відповідають за те, що говорять своєю репутацією, анонімні канали, пов'язані з українською владою, які не вказують, звідки беруть інформацію та анонімні канали, пов'язані з російськими спецслужбами, що видають себе за канали української влади. У такій ситуації створення інформаційної бомби Москвою просто гарантоване", - заявив журналіст.

Після затримання у Франції засновника Telegram Павла Дурова, Віталій Портников заявив, що анонімні канали в Telegram можуть використовуватися для маніпуляцій громадськими настроями, а також, що Дуров має бути покараний за відмову співпрацювати з європейськими правоохоронцями в контексті приховування ним інформації про незаконну діяльність у мессенджері.