RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Ракета-дрон Паляниця: Федоров розповів подробиці про нову зброю

Україна планує розширити виробництво "Паляниці" та завдати удару РФ там, де вона не очікує.

Про це заявив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в інтерв'ю Associated Press.

«Я думаю, що це змінить правила гри, тому що ми зможемо завдати удару там, де Росія сьогодні цього не очікує», — сказав він.

Федоров відмовився уточнити дальність і поточні поставки, посилаючись на міркування безпеки, але зазначив, що бере участь у проектах з розробки вітчизняних ракет з кінця 2022 року.

Один із спеціалістів, які брали участь у проекті ракети, повідомив виданню, що це «абсолютно нова розробка, з нуля», яка почалася близько 18 місяців тому.

«Це не продовження старого радянського проекту», - сказав фахівець на умовах анонімності. За словами джерела видання, ракета має твердопаливний прискорювач, який її розганяє, а потім реактивний двигун.

Федоров повідомив, що кожна ракета коштує менше 1 мільйона доларів, і військові звертаються до приватного сектора, щоб ще більше знизити собівартість виробництва.

"В Україні будуть всі типи ракет. Якщо у нас буде така власна зброя, ми будемо почуватися більш незалежними та впевненими", - зазначив Федоров.

Міністр додав, що вважає, що величезні розміри Росії також можуть бути її вразливістю.

"Неможливо виробити достатньо систем ППО для захисту такої великої території. Для нас це відкриває можливість діяти глибоко в тилу ворога", - зазначив Федоров.

Нагадаємо, раніше Україна вперше застосувала ракету-дрон "Паляниця". Внаслідок удару було уражено російських військових.