RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Стало відомо про загибель українського пілота Меся

У командуванні "Захід" Повітряних Сил ЗСУ повідомили про загибель льотчика Олексія Меся під час наймасштабнішого російського масованого удару по українських містах 26 серпня. Він врятував українців від смертоносних російських ракет ціною власного життя.

Про це пресслужба поінформувала у соцмережі Facebook.

"Захищаючи нашу країну, загинув льотчик Повітряних Сил Збройних Сил України Олексій Месь. Він героїчно провів свій останній бій в небі. Двадцять шостого серпня Олексій під час відбиття російського масованого комбінованого ракетно-авіаційного удару знищив три крилаті ракети та один ударний БпЛА", - йдеться у повідомленні.

У четвер, 29 серпня, пілота поховали. Попрощатися з ним прийшли його побратими-льотчики, командири і підлеглі, друзі і колеги, сотні простих українців.

Також шану з неба полеглому пілоту віддала пара винищувачів МіГ-29. Політ над процесією виконали бойові друзі Олексія.

У Повітряних Силах наголосили, що Олексій був сильним і відданим воїном, висококласним льотчиком, лідером на землі і в небі, добрим другом, люблячим сином, батьком, чоловіком, патріотом своєї країни. Наказом Головнокомандувача ЗСУ підполковнику Олексію Месю присвоїли військове звання полковник посмертно.

"Ми втратили надійного друга і сильного воїна. Але НЕ втратили сили, волі і прагнення боротися, воювати і перемагати. В нашій справедливій справі ми помстимося ворогу за все і за всіх. Слава Україні! Героям Слава!", - додали у командуванні "Захід" Повітряних Сил ЗСУ.

Раніше видання The Wall Street Journal із посиланням на американського чиновника Міністерства оборони США повідомило про катастрофу літака-винищувача F-16 в Україні під час відбиття російської ракетно-дронової атаки 26 серпня.

Джерело повідомило, що літак не був збитий, а розбився, найімовірніше, через помилку пілота під час атаки.