RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Синоптики спрогнозували надзвичайний вересень

Європу очікує незвично теплий початок осені після спекотного літа. Метеорологи прогнозують надзвичайно теплий вересень зокрема і для України.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на прогнози погоди.

Зауважується, що після літа, що супроводжувалося хвилями спеки та посухою на південному сході континенту, початок осені у Європі буде незвично теплим.

Згідно з прогнозом Atmospheric G2, на початку місяця температура на материку буде на 5-8 градусів вище середнього 30-річного показника. Особливо тепло, за словами метеоролога компанії Maxar Technologies, буде на півдні Німеччини, Балканах, в Україні та країнах Балтії.

Літня спека продовжиться не лише у вересні, а й навіть у жовтні, що збільшує загрозу екстремальних погодних явищ, таких як повені, сильні шторми та лісові пожежі. Проте серед ймовірних переваг називають пізніший початок опалювального сезону, як у 2023 році.

Джейсон Ніколс, метеоролог AccuWeather Inc., зауважив, що посушливі умови триватимуть у вересні в деяких регіонах, зокрема в частині Іспанії, накриють Балкани та Східну Європу.

Що стосується середини місяця - прогноз непевний, адже він залежатиме від впливу теплого Атлантичного океану та явища Ла-Ніньї.

Раніше "Апостроф" писав, що спека в Україні ще затримається. Аномальна температура протримається до початку вересня і сягатиме +35 градусів.