RU  UA  EN

Неділя, 15 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

15 вересня

Всі новини

Сирський пообіцяв покарати винних у масовій загибелі людей у Полтаві

Головнокомандувач Збройних сил Олександр Сирський повідомив, що країна-агресор відповість за кожну вбиту людину, коментуючи масову загибель українців у Полтаві у результаті ракетного обстрілу РФ 3 вересня.

Про це йдеться у його дописі у соцмережі Facebook.

Головком висловив співчуття рідним загиблих унаслідок удару по навчальному закладу та території лікарні.

"Сьогодні зранку російські терористи завдали удару по навчальному закладу в місті Полтава. Також влучання було і по території сусіднього лікувального закладу. За наявною інформацією, росіяни використали дві ракети "Іскандер". На жаль, багато загиблих та поранених. Десятки людей опинилися під завалами. Мої щирі співчуття всім рідним та близьким. Біль і сум за загиблими…" - йдеться у повідомленні.

Він зазначив, що військова служба правопорядку ЗСУ максимально залучена до швидкого розслідування події.

"Країна-агресор повинна відповісти за кожну вбиту людину, за кожне понівечене життя. Воєнні злочини не мають термінів давності. Злочинці будуть покарані", - наголосив Олександр Сирський.

За повідомленням Сухопутних військ, зараз проводиться розслідування атаки РФ по одному із полтавських військових навчальних закладів.

"Командування Сухопутних військ проводить розслідування, щоб виявити, чи було зроблено достатньо, щоб убезпечити життя та здоров'я військовослужбовців на об'єкті. І щоб з'ясувати, чи належним чином здійснювалося керівництво установою за умов постійної ракетної загрози противника", - додали у пресслужбі.

Нагадаємо, за даними Офісу Генерального прокурора, кількість жертв від російського ракетного удару по Полтаві зросла до 51, також налічується понад 200 поранених.