RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

"Кинджал", що вдарив по Львову, пустили через Білорусь

У мережі показали траєкторію маршрутів ворожих повітряних цілей під час російської ракетно-дронової атаки у ніч на 4 вересня. Зокрема, гіперзвукову аеробалістичну ракету "Кинджал", що вдарила по Львову, запустили через територію Білорусі.

Карту з рухом цілей опублікував Telegram-канал "War_monitor".

За даними каналу, "Кинджал" пролетів близько 100 км над територією Гомельської області Білорусі через Брагинський та Наровлянський райони. Зокрема, у зоні обмеження польотів над прикордонною територією Білорусі з Україною.

Відомо, що о 05:47 ракета вдарила по Львову, вбивши кілька людей, про що згодом повідомив мер міста Андрій Садовий.

Загалом Росія атакувала Україну впродовж ночі, застосувавши ракети різних типів. Увечері напередодні ворог атакував Україну ударними дронами у кілька хвиль, які проходили з Сумщини до Львівщини. Загалом запустили 29 ударних безпілотників типів "Шахед"/"Гербера".

За підрахунками Повітряних сил, з них збили 22 одиниці, шість подавили РЕБ, кілька локаційно було втрачено на території Білорусі.

Близько 4:00 ранку Росія запустила шість крилатих ракет типу Х-101/55 з Волгоградської області. Близько 4:40 перші групи з них зайшли через Чернігівщину. Дві рухались на Захід, розділившись на дві групи та досягши Львова близько 05:47.

За даними Повітряних сил, військові збили чотири ракети Х-101/55.

"З двох бортів МіГ-31К з Тульської області запустили дві аеробалістичні ракети комплексу Х-47м2 "Кинджал". Ракети досягли Львова також близько 05:47", - йдеться у повідомленні.

Близько 6:02 з Криму було завдано удару по Кривому Рогу трьома крилатими ракетами Р-500 9м728 "Іскандер-К". Всі їх збили.

О 6:17 Росія вдарила двома крилатими надзвуковими ракетами Х-22 з двох бортів Ту-22м3 поблизу Одещини. Дві з них втратили локаційно в акваторії Чорного моря.

Ключовими цілями атаки були міста Львів та Кривий Ріг.

Раніше ми писали, що аварійно-рятувальні роботи у Львові після російського удару 4 вересня завершили. За даними ДСНС, семеро людей загинуло, серед них - двоє дітей 7 та 14 років. Поранення отримали 53 людини. З-під завалів врятували 12 людей.