RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Здавав позиції ЗСУ та допомагав росіянам атакувати Торецьк - СБУ затримала інформатора

Співробітники Служби безпеки України затримали чергового інформатора ФСБ на Донеччині, що здавав позиції ЗСУ, які захищають Торецьк.

Про це йдеться у повідомленні на сайті СБУ.

"Контррозвідка Служби безпеки затримала на Донеччині ще одного інформатора фсб. Зловмисник передавав окупантам локації українських військ, які обороняють Торецьк", - зауважують в СБУ.

Слідство встановило, що російським зрадником виявився колишній співробітник місцевого підрозділу розформованої міліції, який чекав на захоплення громади. Фігурант хотів допомогти окупантам, а тому збирав для ворога інформацію: обходив населений пункт, де приховано фіксував розташування опорних пунктів та укріпрайонів ЗСУ. Також намагався встановити координати штабів та бойових позицій української артилерії, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи окупантів на Торецькому напрямку.

"Отриману інформацію фігурант пересилав у Телеграм-бот, який адміністрували представники фсб. Також інформатор передавав відомості своєму давньому знайомому – «співробітнику народної міліції днр», який працює на російську спецслужбу", - повідомляють співробітники СБУ.

Затримати фігуранта вдалося під час контрдиверсійних заходів у фронтовому місті. У нього вилучено мобільний телефон, який фігурант використовував для комунікації з окупантами. Наразі чоловіку повідомили про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ).

"... зловмисник перебуває під вартою. Триває розслідування. Фігуранту загрожує до 12 років тюрми", - підсумовують правоохоронці.

Раніше "Апостроф" писав про те, як правоохоронці викрили у Полтавській та Закарпатській областях двох місцевих фахівців у сфері ІТ, які співпрацювали з російськими спецслужбами.