RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Брали хабарі за соцвиплати: у Міноборони затримали чиновників

Силовики ліквідували корупційну схему під час нарахування соціальних виплат військовим Збройних сил. У результаті затримали кількох посадовців Міністерства оборони.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Там зазначили, що Служба безпеки, Нацполіція діяли у викритті корупційної схеми спільно з управлінням внутрішньої безпеки Міноборони та керівництвом ЗСУ.

Затримали керівника відділу Департаменту фінансів оборонного відомства і двох його спільників – керівника фінслужби військової частини та ексвійськового.

За версією слідства, фігуранти організували механізм отримання коштів від бійців ЗСУ, які отримали важкі поранення на фронті.

В обмін на хабарі обіцяли безперешкодне нарахування встановлених законом виплат через інвалідність.

Зокрема, задокументували факт одержання неправомірної вигоди у близько 300 тис. грн.

Зараз всіх трьох фігурантів затримали "на гарячому" після передачі частини хабаря.

Керівнику відділу Міноборони повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 ККУ "Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою". Дії спільників кваліфікували за ч. 5 ст. 27 та ст. 368 "Пособництво у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержанні неправомірної вигоди службовою особою".

Зараз вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. У разі доведення вини - їм загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 5 вересня у виконувача обов'язки міського голови Чернігова Олександра Ломако проводили обшуки.