RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

На Волині чоловікові, що стріляв із рушниці в працівників ТЦК, повідомили про підозру

На Волині затримали чоловіка, котрий з мисливської зброї вистрелив у напрямку військовослужбовця, який охороняв приміщення територіального центру комплектування та соціальної підтримки в Луцьку.

Про це повідомляють в Офісі Генерального прокурора.

В Офісі Генпрокурора зауважили, що 40-річному чоловіку за фактом замаху на вбивство військовослужбовця, у зв'язку з його діяльністю щодо охорони громадського порядку (ст. 348 КК України), повідомили про підозру.

Слідство встановило, що у вівторок, 27 серпня, підозрюваний, споряджений мисливською зброєю і патронами, вистрелив у напрямку військовослужбовця, який охороняв приміщення ТЦК та СП в Луцьку. Після цього він здійснив ще 5 пострілів у напрямку режимного об'єкта.

"Військові відкрили вогонь у відповідь, тож чоловік втік з місця події. Внаслідок стрілянини один із військових отримав травми та був госпіталізований. Його стан стабільний", - додають в Офісі Генпрокурора.

Невдовзі після того, як фігурант втік з місця подій, його таки вдалося затримати та вилучити зброю, яку той, ймовірно, використав під час вчинення злочину.

"Наразі встановлюються всі обставини правопорушення. Прокурори скерували до суду клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу", - йдеться у повідомленні.

Надалі, у разі доведення провини підозрюваного у суді, чоловікові загрожуватиме позбавлення волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

В соціальній мережі Х показали відео затримання фігуранта та вказали:

"Луцьк. Обстановка — 40-річний чоловік стріляв по працівниках ТЦК. Стрільця затримали. За таке йому може загрожувати довічне".