RU  UA  EN

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 40.95
  • НБУ:EUR 45.25
НБУ:USD  40.95
Суспільство

Новини

16 вересня

Всі новини

Побиття чоловіка у Харкові: у ТЦК проведуть розслідування

У Харківському обласному Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки відреагували на появу відео у мережі з побиттям працівником ТЦК чоловіка. За цим фактом проведуть службове розслідування.

Про це йдеться в офіційній заяві ОТЦК у соцмережі Facebook.

Там вже з'ясували, що інцидент стався 6 вересня під час здійснення роботи групи оповіщення. У ТЦК стверджують, що чоловіки порушили законодавство, відмовившись надати на відповідне прохання документи для перевірки. Зокрема, один із них нецензурно висловився на адресу військовослужбовця.

Для врегулювання ситуації на місце викликали наряд поліції. У підсумку чоловіків доставили в районний ТЦК для уточнення персональних даних. Один із них був військовозобов'язаним, тому його направили на огляд до Військово-лікарської комісії (ВЛК).

"Командування Харківського ОТЦК та СП та Салтівського РТЦК та СП засуджує поведінку підлеглого військовослужбовця, який відреагував на провокацію. Призначено службове розслідування, за результатами якого будуть вжиті організаційні та дисциплінарні заходи", - повідомили військові.

Там наголосили, що військовослужбовці, які виконують свої обов'язки зі здійснення оповіщення громадян призовного віку, є посадовими особами. У зв'язку з цим будь-які спроби перешкодити оповіщенню, озвучення образ, здійснення опору чи нападу - матимуть неминучі наслідки. Правопорушникам загрожує адміністративна чи кримінальна відповідальність.

"Дякуємо громадськості і представникам ЗМІ за розуміння, та, водночас, закликаємо до взаємної поваги і толерантності. Цей випадок не має стати джерелом для чергових спекуляцій і перекручень щодо діяльності ТЦК та СП", - додали у пресслужбі.

Нагадаємо, раніше Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що звернувся до ТЦК за роз'ясненням через відео з побиттям військовим громадянина у Харкові.