RU  UA  EN

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 40.95
  • НБУ:EUR 45.25
НБУ:USD  40.95
Суспільство

Новини

16 вересня

Всі новини

У Львові прощаються із загиблою родиною у результаті атаки РФ

У п'ятницю, 6 вересня, у Львові відбувається церемонія прощання із родиною Ярослава Базилевича, яка загинула внаслідок російського ракетного удару. Чоловік в одну мить втратив трьох дочок та дружину.

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на інформацію у мережі.

Українці, які прийшли на церемонію, діляться світлинами та словами скорботи.

"У Львові прощаються з родиною Базилевичів. Ви тільки подивіться на батька Ярослава, який єдиний вижив під час страшного удару. За лічені хвилини, він втратив трьох донечок і кохану дружину", - зазначив політичний коментатор Михайло Шнайдер у соцмережі Facebook, додавши фото.

Як повідомляє видання "Суспільне", йдеться про загиблих Емілію (7 років), Дарину (18 років), Ярину (21 рік) та Євгенію (43 роки).

"Чин похорону розпочався о 14:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. Попрощатись із загиблими внаслідок ракетної атаки РФ прийшли рідні, друзі, громадські діячі та мешканці Львова", - зауважують журналісти.

У результаті ракетної атаки на Львів 4 вересня загалом загинуло семеро осіб. Ярослав Базилевич втратив усю родину.

Як пишуть ЗМІ, виявилося, що чоловік належить до роду легендарного українського поета Івана Франка. Він є онуком Зоряна Базилевича – племінника дружини літератора Ольги Франко.

Раніше "Апостроф" писав, що у Львові кількість постраждалих від російської атаки зросла до 66 людей, із них десятеро – діти.