RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Направили "елітні" війська: росіяни стверджують, що витіснили ЗСУ з двох сіл під Курськом

Росіяни стверджують, що їхні війська витіснили бійців Збройних сил України з двох населених пунктів у Курській області. Для утримання позицій туди українці направили елітні війська.

Про це повідомляє пропагандистський Telegram-канал Mash.

Зазначається, що йдеться про села Комарівка та Вишневка Коренівського району. Ці населені пункти, а також ділянку місцевої залізниці, "звільнили" за останню добу.

"Зараз російські солдати зачищають населені пункти від мін, які залишили там українські солдати", - повідомляє паблік.

Також запевняють, що російське військо паралельно наступає у районі селища Кореневе, витісняючи українських військових у бік Сумської області. За добу нібито просунулися на близько три кілометри.

За даними ватажка "Групи Аїда", заради утримання позицій у Курській області туди прибули бійці з 72-ї бригади з Вугледара та 47-ї у повному складі. Також: "Птахи Мадьяра" та підрозділи К-2, оголюючи фронт. Йдеться про підмогу тим, хто вже зайшов, зокрема, для "іноземних формувань з поляками, грузинами, шведами та американцями всередині".

"Втративши загалом близько 12к людей за весь час Курської битви", - додали пропагандисти.

Раніше ми писали, що українські військові продовжують знищувати переправи росіян через річку Сейм в Курській області. Цього разу в мережі показали відео ліквідації мосту в населеному пункті Кариж.