RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

"Наш недогляд": співавторка відреагувала на Україну без Криму у підручнику для 7 класу

У підручнику з української мови авторства Анастасії Онатій і Тараса Ткачука помітили карту України без Криму. Співавторка визнала, що це недогляд та запропонувала флешмоб «Домалюй Крим».

Про це вона написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

В соціальних мережах почали активно поширювати фотографію з підручника української мови для 7 класу. Користувачі залишали обурені коментарі. Зокрема Ксенія Тітаренко в Facebook написала:

"Як вам офіційна версія підручника з української мови для 7 класу?…".

Співавторка Анастасія Онатій визнала, що це недогляд:

"Наш недогляд. Крим наш. Почну з головного: ми щиро визнаємо свій недогляд, піктограма у формі України без Криму потрапила в книгу через прикру неуважність. Недоперевірили, недогледіли — ми можемо назвати це по-різному, але факт лишається фактом: ми несвідомо зробили боляче людям і перепрошуємо за це. Крим наш, український — це беззаперечне твердження, і ми його проговорюємо чітко ще раз і готові робити це знов і знов. Нам важлива ваша думка, нам важлива єдність суспільства".

За її словами, зараз на стоках викладають "зручні" карти України з двома «шарами» зображень — з Кримом і без.

Натомість я вона пропонує запустити своєрідний флешмоб: "Ми на 100% визнаємо цю помилку і пропонуємо виправити її разом з учнями та ученицями. Підтримайте нас, будь ласка. Ми пропонуємо запустити флешмоб «Домалюй Крим»".

Анастасія Онатій просить викладачів виділити 10-15 хвилин на уроці, "щоб обговорити цю помилку з учнівством і домалювати піктограму в підручнику на сторінці".

Разом з цим співавторка наголосила: "До слова, у цьому підручнику є щонайменше 3 згадки про український Крим - це для тих, хто захоче побачити зраду. Хто знає нас і наші історії особисто, той точно не буде шукати зраду".