RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

Скандал із побиттям військового у Смілі: арешт підозрюваного та нові деталі

Суд відправив під варту підозрюваного у побитті колишнього військового у місті Сміла Черкаської області.

Про це повідомив Офіс Генерального прокурора.

Смілянський міський районний суд задовольнив клопотання слідчих поліції та прокуратури, обравши фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення грошової застави.

Там зазначили, що йдеться про 28-річного чоловіка, підозрюваного у побитті ексбійця та вимаганні грошей у Смілі. Він переховувався в готелі на Черкащині з метою уникнення слідства. За цим фактом відкрили провадження за ч. 2 ст. 296 "Хуліганство" та ч. 4 ст. 189 "Вимагання" Кримінального кодексу. Також повідомили про підозру у хуліганстві батькові затриманого.

"Крім того, правоохоронці встановили та повідомили про підозру ще одному - третьому співучаснику хуліганських дій щодо військовослужбовця (ч. 2 ст. 296 КК України). Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу", - йдеться у повідомленні.

За місцем проживання підозрюваного силовики знайшли наркотики та зброю. Через це відкрили ще одне кримінальне провадження "Незаконне зберігання зброї та наркотиків" за ч. 1 ст. 263 та ч. 1 ст. 309 ККУ.

Йдеться про подію 3 вересня, що сталась біля села Ротмистрівка. Там стався конфлікт на дорозі, який переріс у бійку. Інцидент виник після того, як батьки колишнього військового ледь уникнули аварії. Захищаючи їх, ексбоєць Анатолій Гончаренко вирішив знайти водія, який створив небезпечну ситуацію на автодорозі.

У мережі з’явилося відео конфлікту, де Гончаренка б'є місцевий кримінальний авторитет Вадим Долотенко. Він спочатку двічі вдарив бійця, а потім змусив його "вибачатися" за зіпсовану репутацію.

Ветеран служив у Силах спеціальних операцій, однак його демобілізували через сімейні обставини і зараз не перебуває на службі.

Як повідомляв "Апостроф", Долотенко на відео вибачився перед військовими та українським народом.