RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Речник УДА "Південь" вказав, які напрямки фронту лишаються найважчими

Наразі найскладнішим напрямком фронту залишається Торецьк-Покровськ.

Про це в етері "Ми-Україна" заявив речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук.

Він наголосив:

"Я не буду оригінальним, якщо скажу, що напрямок Торецьк-Покровськ найбільш спекотний. Зараз бачимо зусилля ворога на Курахівському відтинку – і там намагається атакувати".

Також додав, що доволі критична ситуація спостерігається у Вугледарі: "У Вугледарі теж ситуація доволі критична. Взагалі, населені пункти Селидове і Вугледар – це ключові моменти у всій нашій обороні. Вище керівництво намагається застосувати всі наявні інструменти, аби ситуацію максимально виправити".

Братчук зазначив, що наразі не можна говорити про стабілізацію на цих напрямках, адже ворог продовжує атакувати. Однак, українські захисники продовжують чинити опір.

Речник УДА "Південь" сподівається, що відповідні підсилення, зокрема і зброєю, допоможуть "наблизити ситуацію хоча б до ознак стабілізації":

"Сподіваюся, відповідні підсилення будуть, власне як і підсилення зброї у тому числі. Має бути артилерія, не буває багато артилерійських снарядів, не буває багато FPV-дронів. Тому сподіваюся, вдасться ситуацію хоча б наблизити до ознак стабілізації".

Як повідомляв раніше "Апостроф", аналітики DeepState писали про те, що російські окупаційні війська захопили в Донецькій області село Лісівка. Також противник просунувся біля Лисівки, Кліщіївки, Невельського, в Українську та на його околицях.