RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Суспільство

Новини

17 вересня

Всі новини

Побиття ветерана у Смілі: ексбоєць розповів подробиці конфлікту

Ветеран Анатолій Гончаренко, якого днями у місті Сміла Черкаської області побив місцевий житель Вадим Долотенко, розповів подробиці конфлікту.

Про це повідомляє ТСН.ua.

Він зазначив, що почалося все з того, що Долотенко, якому приписують кримінальне авторитетство, спровокував аварійну ситуацію на дорозі, загрозливу для його батьків. Він одразу зняв номер з його автівки та виклав у соцмережі Facebook з метою з’ясувати, хто водій автомобіля. Після цього Долотенко сам призначив йому зустріч, при цьому обрав безлюдне місце, ліс. Ексвійськовий відмовився, адже боявся за своє життя і хотів просто поспілкуватися, а не з'ясовувати стосунки кулаками.

"... я відмовився, тому що розумів, що там я буду сам. Я ж хотів розібратись по-нормальному, поспілкуватися. Можливо б, знайшли спільну мову, вибачилися б, випили б кави. Ніхто не йшов з ним битися. Повірте, я бачив смерть. Смерть своїх побратимів. Я не хочу насилля в Смілі, не хочу, щоб наші діти боялися вийти з хат", - пояснив він.

Додав, що ситуацію важко переносять батьки-пенсіонери, за яких хотів заступитися.

"Моя мама переживає, постійно сльози. У батька теж є проблеми зі здоров’ям, тому він під час керування автомобілем обирає невелику швидкість", - повідомив він.

Ветеран, який воював на Бахмутському та Харківському напрямку, розповів, що був вражений, коли люди вийшли на його захист, влаштувавши мітинг біля управління поліції.

"Не побоялись. Спричинився розголос ситуації. Зараз я бачу, що правоохоронці, активісти працюють та допомагають. Мабуть, правоохоронці давно так не працювали. Чим завершиться все це - складно сказати. Протягом багатьох років було розчарування через те, що куди не звернешся з будь-якого питання - тебе футболять...", - наголосив він.

За даними поліції, зараз триває розслідування. Трьом фігурантам справи суд обрав запобіжні заходи. Суд відправив Долотенка в СІЗО, а його батько та третій фігурант отримали цілодобові домашні арешти.

Раніше "Апостроф" писав, що Долотенко на відео вибачився перед військовими та українським народом.