RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Допомагали ухилянтам: керівник київського ТЦК та спільники підуть під суд

У Києві посадовець Збройних Сил, начальник Терцентру комплектування та соцпідтримки та голова військово-лікарської комісії постануть перед судом за допомогу військовозобов'язаним в уникненні мобілізації.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Зазначається, що працівники ДБР завершили розслідування щодо фігурантів справи, які організовували схему незаконного переправлення осіб через держкордон, та передали матеріали до суду.

За версією слідства, військовий посадовець також обіймав керівну посаду у Київській міській військовій адміністрації. Він змовився з начальником ТЦК одного з районів Києва та тимчасовим керівником ВЛК цього ж району, щоб оформлювати фіктивні документи про непридатність громадян до служби. Таку послугу оцінили в 10 тис. доларів.

Зокрема, задокументовано отримання 30 тис. доларів від трьох осіб та виготовлення підроблених документів на інших військовозобов’язаних.

Фігурантів кримінального провадження підозрюють у перевищенні службових повноважень та у незаконному переправленні осіб через держкордон (ч. 3 ст. 332, ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу).

Нагадаємо, раніше працівники Державного бюро розслідувань затримали керівника військово-лікарської комісії Кропивницького.