RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

В ГУР розповіли про ліквідацію пропагандиста РФ "Краба": деталі

Головне управління розвідки Міністерства оборони України розповіло про ліквідацію воєнного злочинця та російського пропагандиста Олександра Коробова з прізвиськом "Краб".

Про це інформує пресслужба української розвідки.

Там зазначили, що 15 вересня у російському місті Бєлгород співучаснику воєнних злочинів та кремлівського геноциду українського народу проломили череп. Він від отриманих травм помер.

В ГУР нагадали, що загиблий працював на пропагандистському телеканалі "Россія 1", зокрема, керував бєлгородським пунктом. Часто вихваляв російських воєнних злочинців у програмі "60 хвилин". Окрім того, створював матеріали для ресурсу Міноборони РФ - каналу "Звєзда". Його неодноразово нагороджував кремлівський диктатор.

Родом він був із Комсомольск-на-Амурі Хабаровского краю, де був зареєстрований за адресою - вул. Комсомольська, 75, корпус 2, кв. 23. Водночас, фактично проживав у Бєлгороді на вул. Губкіна, 45, корп. 1, кв 23, час від часу навідуючись у Москву за інструкціями.

"У гонитві за визнанням та рублями від кремлівських господарів постійно виконував брудну роботу геть далеко від рідних місць - наприклад, на окупованих територіях України, зокрема в Донецькій та Луганській областях", - йдеться у повідомленні.

Росіянин, окрім того, що готував фейкові матеріали про війну, також особисто брав участь у скоєнні тяжких воєнних злочинів проти України, додали в ГУР.

Обережно: Кадри 18+

Нагадаємо, українські бійці на Курщині ліквідували російського командира "Алігатора", підполковника Миколу Шульгіна.