RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

В Х кажуть про неадекватну поведінку Жадана — в чому суть скандалу

Письменник Сергій Жадан почав масово банити в Х всіх користувачів, хто навіть у позитивному контексті згадує про його службу у війську.

На це зокрема вказав користувач Х "Кляте військо 2.0", він опублікував скрін зі словами подяки Жадану за службу в коментарях під його дописом (можливо, з іронічним підтекстом), а потім показав, що письменник його забанив.

Таких випадків у Х було помічено десятки чи навіть сотні – будь-який коментар під дописами Жадана в контексті його служби в ЗСУ призводив до майже моментального бану.

Деякі користувачі почали жартувати про таку гостру реакцію письменника, натякаючи, що його "службу" не можна назвати військовою, адже від моменту як він записався до бригади НГУ "Хартія" – він записав декілька інтерв'ю і регулярно веде соцмережі.

В той же час інші користувачі Х, що проходять чи долучені до військової служби, виступили проти кенселінгу Жадана, зазначивши, що він хоча б записався до війська і приносить користь ЗСУ, на відміну від багатьох цивільних користувачів, які приймають участь у кампанії проти письменника.

Нагадаємо, раніше Сергій Жадан видав книгу "Арабески", де в форматі оповідань розповів про війну.