RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

"За такі коментарі хочеться бити": Берлінська різко відповіла на звинувачення на адресу ветеранів АТО

Українська військова й засновниця "Центру підтримки аеророзвідки" Марія Берлінська жорстко відповіла на образливий коментар про ветеранів АТО.

У своєму телеграм-каналі вона показала скрін, на якому чоловік пише, що до повномасштабного вторгнення війна була схожа на п'яну легку прогулянку заради отримання УБД.

"За такі коментарі хочеться бити ї**ло. На "тій війні" загинуло по попереднім підрахункам близько 15 тисяч людей. І десятки тисяч були важкопоранені. На тій "чужій" війні, яку сором'язливо навіть війною не називали (АТО, ООС) були тисячі і тисячі полонених і зниклих безвісти. І якби не люди з бойовим досвідом з тої війни - ніхто б р**ню в перші місяці вторгнення не втримав. Бо воювали разом і досвід передавали тим, для кого війна почалася з 2022 року", - написала Берлінська.

"Ми витратили роки життя, здоров'я, втратили кращих друзів на тій війні. Ми віддавали все. Але через 10 років приходить мр**ота розказати, що туди їздили побухати за УБД. Пробує обнулити подвиг сотень тисяч людей, їхніх близьких. Просто тому, що цей пок**ьок не знає, що таке сидіти під шквальним артилерійським обстрілом. А треба, щоб дізнався", - зазначила ветеранка.

Раніше Берлінська звернулася до влади у зв'язку з ударом по Київській ГЕС.