RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Естонська компанія розпочне в Україні виробництво протидронових систем

Естонська оборонна компанія Frankenburg Technologies розпочне виробництво протидронових систем в Україні.

Про це повідомляє Bloomberg.

Як зазначає агенція, заява компанії є ознакою інтересу європейських виробників зброї у відкритті виробничих потужностей на території України.

"Наша мета — розробляти ракетні системи, які вдесятеро доступніші, у сто разів швидші у виробництві та в кількостях, що набагато перевершують можливості нинішньої галузі. Ми революціонізуємо націлювання ракет, використовуючи нашу платформу ситуаційної обізнаності на базі ШІ, що дозволяє передбачати загрози та випереджати противників", – йдеться у візитивці компанії в Linkedin.

Frankenburg Technologies заснована у січні 2024 року за участю провідних фахівців оборонної та технологічної промисловості Естонії. Frankenburg Technologie консультує вищий військовий командир Естонії Мартін Херем, який нещодавно вийшов на пенсію. Співзасновником компанії є Тааві Мадіберк, генеральний директор естонського виробника суперконденсаторів Skeleton Technologies, який має інвестиції в Німеччині та Франції, а також технологічне партнерство із Siemens. Згідно з документами компанії, непрямим власником Frankenburg Technologies є Маргус Ліннамяе, один із найбагатших бізнесменів Естонії. Генеральним директором компанії в Україні призначено Сергія Кошмана, який раніше працював експертом в адміністрації президента Володимира Зеленського та Nokia Siemens Network.