RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Нардеп Одарченко не з'явився на засідання суду: в САП припускають, що виїхав за кордон

Народний депутат Андрій Одарченко, який фігурує у справі про хабар у криптовалюті, не прийшов на засідання Вищого антикорупційного суду. Припускають, що міг покинути територію України.

Про це повідомляє «Центр протидії корупції».

Прокурор САП під час засідання у справі Одарченка заявила про те, що депутат покинув територію України. Прокурор припустила, що депутат покинув територію України через Закарпатську область. Саме туди Одарченко виїхав у перші дні повномасштабного вторгення рф.

В зв’язку з цим прокурор внесла клопотання про стягнення застави та оголошення депутата в міжнародний розшук.

Захист назвав ці клопотання передчасними і вважає, що причини неявки Одарченка можуть бути поважними. Наразі причини відсутності нардепа їм невідомі.

Раніше Одарченко вийшов під заставу в 15 млн грн і здав закордонні паспорти. Він також мав не відлучатись за межі України без дозволу суду.

Нагадаємо, нардеп, член комітету Верховної Ради України з антикорупційної політики Андрій Одарченко намагався підкупити голову Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма, пропонуючи вигоду у криптовалюті Bitcoin в еквіваленті 50 тисяч доларів США. Його затримали перед засіданням Комітету і вручили підозру.