RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

В Україну ще повернеться 30-градусна спека: синоптики назвали дати

Вересень 2024 року може стати одним з найтепліших за всю історію спостережень - погода б'є температурні рекорди. За метеорологічними показниками в Україні ще триває літо, однак кінець вересня може принести новий рекорд - очікується 30-градусна спека.

Про це йдеться в прогнозі метеоресурсу Ventusky.

За даними ресурсу, 28 вересня в Україну ще повернеться літня спека - подекуди стовпчики термометрів покажуть всі 30 градусів. Так, +30 очікується в Кропивницькому і в Черкасах, в Мелітополі, Донецьку, Полтаві та Луганську очікується до +29, в Дніпрі, Харкові та Миколаєві - +28 градусів. Водночас хвиля тепла майже не зачепить Одесу, де очікується +23, та омине Київ - там буде +20.

Також прохолодно буде на решті території України - у Львові очікується +17, Чернігові - +16, в Ужгороді - + 18 градусів.

В неділю, 29 вересня, теплий атмосферний фронт пересунеться на південний схід: літні +30 градусів очікуються в Мелітополі, на Донеччині буде до +29, а в Запоріжжі та Херсоні - +28.

Як повідомляв "Апостроф", до кінця тижня - 22 вересня - в Україні буде переважно суха погода, але в деяких регіонах очікуються дощі з грозою та мінусова температура.