RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

На Дніпропетровщині викрили керівника частини на закупівлі неякісного одягу для військових

Співробітники Державного бюро розслідувань висунули підозру командиру однієї з військових частин Дніпропетровської області, що закупив неякісний одяг для військовослужбовців на понад сто мільйонів грн.

Про це повідомляють в ДБР.

Підозру, крім керівника частини, також оголосили керівнику приватного підприємства.

В ДБР пишуть, що командир частини уклав угоду про закупівлю військового одягу з приватним підприємством. Проте експертиза встановила, що фірма займалась перепродажем низькоякісної продукції. Командир цей факт не перевірив - підписав договір без тендеру та з передоплатою у 30% від загальної вартості контракту.

"Після передоплати військова частина отримала лише частину якісного одягу, а на суму майже 150 млн гривень був поставлений одяг, який не відповідав жодним стандартам якості та наражав захисників на небезпеку", - йдеться у повідомленні.

Керівництво частини, за словами ДБР, розуміло ризики та підписало необхідні документи, здійснивши повну оплату за неякісний товар.

Обшуки дозволили вилучити готівку у військового та підприємця. Командиру повідомлено про підозру у недбалому ставленні до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці (ч. 4 ст. 425 КК України). Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Директору приватного підприємства висунули підозру у шахрайстві, вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 190 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Вирішується питання обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв раніше "Апостроф, Офіс Генерального прокурора писав, що мешканцю Запоріжжя висунули підозру у державній зраді за передачу ворогу інформації про Збройні Сили України. Зокрема, він передавав координати військової частини, де служив.